17 Aralık 2009 Perşembe

GÜNEŞE DÖN YÜZÜNÜ

Sadece aşk için ne göze alınabilir? Gözlerde belirecek bir pırıltı için neler yapılabilir? Giderken birini üzmek, birinin sevincine sebep oluyorsa tek seçimlik bu hayatta seçilmesi gereken nedir? Anlık hevesler neyi beraberinde getirir? Özlemler insana hangi acıları verir? Daha çok başındayım sandığında aslında sonunda olduğun yol seni nereye götürmüştür?

Hayatın bizi sürüklediği bir noktada uyanıyoruz sadece uykumuzdan. Uzun yıllardır başrolünde olduğumuz filmin karesinden fırlayıp yaptıklarımıza şöyle bir dönüp bakıyoruz. Gördüğümüz şey ne? Hissettiklerimiz? "Keşke"lerimiz? "İyi ki"lerimiz? Ben hayatın en çok hem iyi ki dedirten hem de beni keşke demek zorunda bırakan kısımlarıyla haşır neşir olmaktayım..

Ve aşk.. Aslında bütün bunlara sebep olan şeydir sevgim.. Gitmek isteyip hem de kalmak istememe sebeptir.. Seçtiğim ama bi türlü seçemediğim yerime sebeptir.. Kalbimin en güzel yerindeki öteki yarıma sebeptir.. Heyecanımın kaynağıdır ama heyecanlarımı da bitirendir öteki yanda..

Gerçek bir adam çıkar karşınıza bir çok duraktan sonra, ve siz onun da geçtiği bir çok duraktan sonra onun için gerçek bir kadın olduğunuzun farkına varırsınız. O güne kadar hiç olmamışçasına deli bir heyecanla koşarsınız da koşarsınız o gerçek adama kendinizi güneş yapmak için.. uğraşırsınız güneşe dönsün yüzünü diye. O gün olur ve siz yepyeni doğarsınız ilk defa, ilk defa bu kadar duru ve ilk defa bu kadar parlak.. Hiçbirşey düşünmezsiniz.. Dünya sadece 2 kişiliktir, aşk'ın 2 kişilik olduğundan gelir bu.. Küçük dokunuşlardır size huzur veren, gülümseten.. Sanki ilk konuşmaya başlayan bebeğin ağzından "anne" "baba" kelimelerini ilk kez duyan ebeveynlerdeki gibi bir tatlı bir telaş olur adınızı her duyduğunuzda o gerçek adamın ağzından.. Adam gerçektir kadın gerçektir ama bir rüyadır adeta içinde bulunulanlar.. Lakin rüyasını yönlendirebilir insanlar, bu gerçek rüyada herşey zamana bağlı bir değişkendir sadece.. Bağlılık yeminleri edilir gerçek adama, şarkılar söylenir, şiirler yazılır gerçek adamın bilmediği, ve bir gün hiç unutulmasın diye anılar aktarılır yaldızlı pembe kaplı deftere, arkadaş sohbetlerinde hep konuşulur bu gerçek adam, başka kadınlara hep üzülerek bakılır gerçek adamları olamayacak diye.. Gerçek adam hep uzaktadır ancak.. ve gerçek kadını alıp götürmek ister.. Gerçek kadın zaten gitmek ister ama kalmak da ister aynı anda.. Zaman zaman gözyaşlarında akıtır yastığına gerçek kadın geceleri, zaman zaman sadece dalıp gittiğinde içine.. Düşündüğünde yalnız hisseder gerçek kadın kendini, zaten özlemlerin eşiğinde bir hayatı varken, daha çok özlemin kendisini nereye götüreceğini düşünür.. Aşk için, gerçek adamın gözlerindeki ışıltı için neleri yapabileceğini düşünür..

Gerçek kadın çok sever deli gibi sever.. Gerçek kadın gizli gizli ağlar, uzun uzun ağlar.. Gerçek kadın dalıp gider uzaklara, gideceği uzaklara, gitmek istediği uzaklara ve kalmak istediği yakınlara.. Gerçek kadın hayat doludur aynı zamanda.. Gerçek kadın hep güler hep gülümser, neşe saçar.. Gerçek kadın hayaller kurar saatlerce.. Gerçek kadın gerçektir en gerçeğinden.. Ertesi gün güneşi doğurmak için beklemektedir bir yanda gerçek adam'a..

2b

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder